• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orden časti RS za profesora Konečnija

Predsjednik RS odlikovao Ordenom časti sa zlatnim zracima člana Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, profesora Albrehta Konečnija.

 Orden časti RS za profesora Konečnija Izvor: MONDO

Konečni je odlikovan za naročito isticanje i afirmaciju ljudskih prava, tolerancije među ljudima i narodima, vladavine prava i sloboda, kao i višegodišnji priznati javni rad i afirmaciju RS u inostranstvu.

Profesor Konečni je dugogodišnji član parlamenta Austrije, Evropskog parlamenta i Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Dodik je izjavio da je profesor Albreht Konečni dokazani prijatelj Srpske, kojoj je pružao nesebičnu pomoć u uspostavljanju prijateljskih veza i odnosa sa pojedincima i institucijama u inostranstvu.

"Time što je pružao nesebičnu pomoć Republici Srpskoj u uspostavljanju prijateljskih veza i odnosa sa pojedincima i institucijama u inostranstvu, on se pridružio našim naporima u izgradnji moderne, demokratske i otvorene Srpske i jačanju njene pozicije u međunarodnim forumima", rekao je Dodik prilikom dodjele odlikovanja.

Predsjednik Dodik je istakao da je Konečni pokazao maksimalno zalaganje i kreativnost u svakom poslu koji je do danas obavljao u svojoj bogatoj karijeri, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

Predsjednik RS danas je, povodom 9. januara - Dana i Krsne slave RS Svetog arhiđakona Stefana, Ordenom časti sa zlatnim zracima odlikovao člana Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope profesora Albrehta Konečnija.

Koneči je odlikovan za naročito isticanje u afirmaciji ljudskih prava, tolerancije među ljudima i narodima, vladavine prava i sloboda, višegodišnji priznati javni rad i afirmaciju RS u inostranstvu. On je dugogodišnji član parlamenta Austrije, Evropskog parlamenta i Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE