• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Pala” auto-mafija BiH

U zajedničkoj policijskoj akciji u borbi protiv auto-mafije uhapšeno više od 30 ljudi u nekoliko gradova u oba entiteta, saopšteno je iz Tužilaštva.

 “Pala” auto-mafija BiH Izvor: MONDO

Po nalogu Tužilaštva BiH, od ranih jutarnjih časova u više gradova BiH provodi se jedna od najvećih združenih policijskih akcija u borbi protiv auto-mafije u BiH u okviru koje je pretreseno više desetina lokacija.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovanih kriminalnih grupa u više gradova u BiH koje se bave krivotvorenjem dokumentacije, krađom automobila, njihovom daljom preprodajom ili rastavljanjem u dijelove, kao i drugim nezakonitim radnjama.

U akciji, koja se realizuje nakon višemjesečne istrage, učestvuje nekoliko stotina policajaca iz više policijskih agencija u BiH.

Više informacija, kao i snimci akcije, biće proslijeđeni tokom dana, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo potvrdio je da je policija RS u okviru akcije "Majevica" uhapsila deset osoba koje se bave krađom i preprodajom automobila.

Čađo je istakao da se u Srpskoj akcija provodi u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, i usmjerena je protiv tri organizovane kriminalne grupe, od kojih se jedna bavila krađom automobila, druga falsifikovanjem dokumenata, a treća distribucijom vozila, rastavljanjem i prodajom dijelova.

On je napomenuo da je MUP RS, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, prije više od pola godine počeo aktivnosti vezane za ove organizovane kriminalne grupe.

Direktor Policije RS Gojko Vasić rekao je da postoji direktna veza kradenih predmeta između pojedinaca u ovoj akciji u Srpskoj, Federaciji BiH i Srbiji.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE