• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pooštrena kontrola uvoza iz Njemačke

Granična veterinarska inspekcija u BiH pooštrila je kontrole na granicama prilikom uvoza svih pošiljki životinjskog porijekla iz Njemačke.

 Pooštrena kontrola uvoza iz Njemačke Izvor: MONDO

Granična veterinarska inspekcija u BiH pooštrila je kontrole na granicama prilikom uvoza svih pošiljki životinjskog porijekla iz Njemačke, nakon dobijenih informacija o pojavi otrovane stočne hrane u toj zemlji, potvrdio je direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Drago Nedić.

Nedić je istakao da inspektori pojačano kontrolišu sve pošiljke u kojima su jaja, meso, proizvodi od mesa i drugi proizvodi koji se uvoze iz Njemačke.

Poljoprivrednici, međutim, sumnjaju da zatrovane stočne hrane ima i u BiH, dok nadležni tek planiraju analize, pišu "Nezavisne novine".

"Inspektori će uzeti uzorke od svih pošiljki koje su uvezene u posljednja tri mjeseca iz ove zemlje, i to će biti poslato na analizu kako bi bilo utvrđeno da li ima dioksina. Rezultate očekujem za oko 15 dana", rekao je Nedić.

Prema njegovim riječima, nijedna druga zemlja nije prijavila da ima problem sa dioksinom u stočnoj hrani, ali sigurno će sada sve zemlje pojačati kontrole u ovoj oblasti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE