• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDP, HDZ BiH i SDA bez dogovora

Predsjednici SDA Sulejman Tihić, SDP-a Zlatko Lagumdžija i HDZ-a BiH Dragan Čović nisu postigli nikakav konkretan dogovor.

 SDP, HDZ BiH i SDA bez dogovora Izvor: MONDO

Prema Tihićevim riječima, zaključeno da razgovore treba uskoro nastaviti i u njih uključiti i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Čović je izjavio da je na sinoćnjem sastanku u Sarajevu ponovio poznate stavove da se vlast ne može formirati bez HDZ-a, te da se mora poštovati volja naroda.

Iako nije ništa konkretno dogovoreno, Tihić je rekao da je poslije ovog sastanka oprimističniji nego inače.

Lagumdžija je federalnim novinarima izjavio da je, na njegovo insistiranje, tokom razgovora dobio uvjeravanje Tihića i Čovića da Vlada Federaciji BiH u tehničkom mandatu neće vršiti "rasprodaju bh blaga", kao što je "nagovještavano u nekim medijima".

Predsjednik SDP-a je dodao da je pozvao Tihića i Čovića da što prije donesu odluku o privremenom finansiranju u Federaciji BiH.

Upitan o funkciji predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Lagumdžija je odgovorio da SDP treba da bude okosnica vlasti na svim nivoima.

Sastanak Tihića, Lagumdžije i Čovića uslijedio je nakon jučerašnjeg sastanka rukovodstava HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SNSD-a, SDS-a i Saveza za bolju budućnost na kojem je razgovarano o uspostavljanju vlasti u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE