• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinari iz RS napustili BH novinare

Nezavisno udruženje novinara RS (NUN RS) istupilo je iz Udruženja "BH novinari" i uskratilo mu legalitet kada je riječ o novinarima i medijima iz Srpske.

 Novinari iz RS napustili BH novinare Izvor: MONDO

Ta odluka donijeta je na jučerašnjoj Skupštini NUN RS, na kojoj je za predsjednika te novinarske asocijacije izabran urednik Nezavisnih novina Dragan Jerinić.

Jerinić je naveo da je Udruženje "BH novinari" davno prestalo da bude vanstranačko i slobodno, te da je postalo "politički opredjeljeno i instrumentalizovano, i u funkciji isključivo jednog malog sarajevskog novinarskog kruga".

Prema njegovim riječima, stavovi novinara iz RS potpuno se razlikuju od mišljenja sarajevskih kolega i oni nisu zaštićeni u okviru te asocijacije iz Sarajeva.

"Nadam se da dijelite ove stavove i da smatrate da je RS neophodna jaka novinarska asocijacija, koja neće dijeliti medije i novinare, koja će pokazivati solidarnost prema svima, koja će štititi standarde profesije, prava novinara - profesionalna i radna, slobodu, ali i odgovornost za javnu riječ", rekao je Jerinić na Skupštini NUN RS.

Udruženje "BH novinari" nastalo je u decembru 2004. godine udruživanjem Nezavisne unije profesionalnih novinara BiH, NUN RS i Udruženja novinara "Apel" iz Mostara.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE