• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeno osam pripadnika auto-mafije

U okviru akcije "Majevica" pripadnici MUP-a RS pretresli 11 lokacija i uhapsili osam osoba. Među uhapšenima i pripadnik Granične policije.

 Uhapšeno osam pripadnika auto-mafije Izvor: MONDO

Pripadnici MUP-a Republike Srpske (RS), odnosno Jedinice za posebne istrage, su okviru akcije "Majevica" pretresli 11 lokacija, uhapsili osam osoba, dok su dvije osobe još u bjekstvu, izjavila je Srni portparol MUP-a Mirna Šoja.

"Među uhapšenima je i osoba posredstvom koje su falsifikovani papiri za ukradena vozila, lice koje je falsifikovalo službene isprave, osoba koja je pravila lažne registarske tablice za ukradena vozila, lice koje je čuvalo vozila u takozvanim `štekovima` do transporta u Srbiju, lice koje je vršilo prebacivanje vozila u Srbiju, kao i pripadnik Granične policije, u čijoj smjeni su vozila prebacivana", navela je Šoja.

Šoja je istakla da je cilj akcije, koju je MUP RS počeo još prije šest mjeseci, nakon čega su se uključile i druge policijske agencije u BiH i MUP Srbije, razbijanje tri organizovane kriminalne grupe, koje su se bavile krađom i distribucijom ukradenih vozila.

Prema njenim riječima, tokom jučerašnjih aktivnosti MUP-a RS pronađen je automobil "škoda oktavia", koji je 7. januara ukraden u Sarajevu.

Šoja je dodala da je tokom pretresa pronađena određena oprema i drugi dokazi koji upućuju na izvršenje krivičnih djela koja se ovim licima stavljaju na teret, a to su krađa vozila, falsifikovanje službenih isprava, prikrivanje i neprijavljivanje krivičnih djela.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE