• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORS borcima RS: "Iskulirajte" ministarstvo!

BORS poziva borce kojima nije isplaćen borački dodatak da se ne odazivaju resornom ministarstvu da bi dobili borački dodatak

 BORS borcima RS: "Iskulirajte" ministarstvo! Izvor: MONDO

Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) pozvala je borce kojim nije isplaćen borački dodatak da se ne odazovu pozivu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i ne javljaju u odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu svojih opština da bi dobili borački dodatak.

Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je generalni stav BORS-a da borci ne idu nigdje od svojih kuća i da se nikom ne javljaju.

"Tražimo da se borački dodatak isplati na tekuće račune boraca ili putem pošte i odredićemo rok do kada to treba da se uradi. Pitamo Ministarstvo kako je prošle godine isplaćen borački dodatak gotovo bez problema? Zato insistiramo da se dodatak isplati kao i prošle godine, inače ćemo preduzeti druge nepopularne mjere", poručio je Ćurguz.

Ćurguz je rekao da na posljednjoj sjednici Predsjedništva BORS-a, kojoj su prisustvovali i najviši predstavnici Ministarstva, nije bilo riječi o selektivnoj isplati dodatka, već je rečeno da će biti isplaćen do Božića.

Ćurguz je pozvao Ministarstvo da objasni i izračuna koliko to novca treba jednom borcu koji živi na selu da dođe u opštinsko djeljenje, izvadi sve potvrde koje mu trebaju, da pri tom čeka u redu i da ga šalju iz prostorije u prostoriju, ocijenivši da će za sve to potrošiti pola boračkog dodatka.

"Ako Vlada RS nema dovoljno novca da svima isplati borački dodatak, onda je trebala da se javno obrati i to kaže, a ne da neko selektivno pravi spiskove", stav je Ćurguza.

On je rekao da se neko sa borcima i BORS-om neko već dugo "igra", jer se prave problemi i u reviziji penzija, isplati boračkog dodatka, naknade za odlikovane borce, uvrštavanju boračkih prava u budžet, izmjenama Zakona o PIO na štetu obraca i sličnim statusnim pitanjima.

Zamjenik predsjednika BORS-a Miko Škorić ocijenio je da nije u redu da se na ovakav način uznemirava boračka populacija, zapitavši kako je pravio spiskove za isplatu i odredio imena.

On je rekao da bi se o borcima moralo voditi više računa, pogovoto onim koji ostanu bez posla, podsjetivši da poslanici Narodne skupštine RS koji ponovo nisu izabrani primaju platu šest mjeseci nakon isteka mandata, a niko se ne pita šta je sa borcem koji ostane bez posla.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE