• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KPZ Zenica: Proteučen srpski zatvorenik

Dva osuđenika u KPZ Zenica pretukli Nemanju Jovičića koji izdražava zatvorsku kaznu u ovoj zatvorskoj ustanovi

 KPZ Zenica: Proteučen srpski zatvorenik Izvor: MONDO

U Kazneno-popravnom zavodu Zenica juče je pretučen Nemanja Jovičić, koji zbog ratnog zločina počinjenog u Hadžićima protiv civilnog stanovništva, u ovoj ustanovi izdržava zatvorsku kaznu u trajanju od 10 godina, izjavio je advokat Dušan Tomić.

Tomić je rekao Srni da su mu Jovičić i zamjenik upravnika zatvora Josip Pojavnik potvrdili da je njegov klijent zadobio povrede ručnog zgloba i dva prsta, zbog čega mu je stavljen gips, te povrede glave.

On je naveo da je zatvorska uprava stavila u izolaciju i vodi postupak protiv dva osuđenika romske nacionalnosti koji su Jovičića pretukli. Riječ je o osuđenicima kojima se Jovičić više puta suprotstavio jer su mu krali hranu i cigarete iz kasete.

"Očekujem da se jednom stane u kraj ovakvim dešavanjima u zatvoru u Zenici. Zbog toga sam više puta kazao da lica srpske nacionalnosti osuđena za bilo koje krivično djelo ne mogu izdržavati kaznu u Zenici", rekao je Tomić.

On je naglasio da je nakon izricanja presude u Kantonalnom sudu u Sarajevu, upravo iz ovih razloga tražio da Nemanja Jovičić ne izdržava kaznu u Zenici.

Zamjenik upravnika KPZ Zenica Josip Pojavnik potvrdio je Srni da će protiv dva osuđena lica koja su napala Jovičića, biti pokrenuta disciplinska prijava.

"Jovičić je vraćen iz bolnice odmah nakon pregleda, zbog čega pretpostavljamo da se ne radi o težim tjelesnim povredama. U slučaju da se konstatuju teže fizičke povrede, protiv napadača biće podnesena krivična prijava ", rekao je Pojavnik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE