• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doček sa malo zvučnih imena

Stanovnici Republike Srpske Pravoslavnu novu godinu večeras će dočekati uglavnom u kućnoj atmosferi ili u kafićima.

 Doček sa malo zvučnih imena  Izvor: MONDO

Malobrojne opštine u Srpskoj organizovaće na trgovima doček Pravoslavne nove godine, uz vatromet i manje poznata estradna imena. Samo će se u Banjaluci, Prijedoru, Brčkom i Doboju pojaviti estradni umjetnici koje svi poznaju, prenose "Nezavisne novine".

U najvećem gradu Srpske biće organizovan doček na Trgu Krajine gdje će prisutne zabavljati Krajiški trubači i Ana Bekuta sa "IN bendom". Za doček Pravoslavne nove godine izdvojeno je oko 36.000 maraka.

Naravno, uz ponoćni vatromet građanima će prvo čestitati gradonačelnik Dragoljub Davidović.

Program dočeka Nove godine počeće u 21.30 i trajaće do jednog časa poslije ponoći.

Svetosavska omladinska zajednica (SOZ) organizovaće na malom gradskom trgu u Prijedoru doček Nove godine po julijanskom kalendaru.

'Za Prijedorčane će večeras nastupati ansambl 'Maskarada' i 'Amadeus bend'. Program počinje u 21.30, u ponoć će biti priređen vatromet, a za posjetioce ove proslave organizatori su obezbijedili i kuvano vino i čaj.

Osim brojnih sponzora, organizaciju dočeka Pravoslavne nove godine podržala je i opština Prijedor.

Na gradskom trgu i u Parku heroja u Doboju i ove godine biće organizovan doček Pravoslavne nove godine.

Doček će početi večeras u 22 časa, a tačno u ponoć biće organizovan vatromet. U okviru muzičko-zabavnog programa nastupiće domaći bend "Trio in", a gost večeri biće pjevač Dejan Matić.

Za građane koji se odluče da Pravoslavnu novu godinu dočekaju na gradskom trgu biće obezbijeđeni kuvano vino i rakija, kao i pečeno kestenje, saopšteno je iz opštine Doboj koja je organizator dočeka.

Kao i za međunarodnu Novu godinu, u Foči će za proslavu ove nove godine na gradskom trgu nastupiti lokalni bendovi i pjevači, a stanovnici će uživati uz skromnu čast, tradicionalno kuvano vino i vatromet. Za razliku od 31. decembra, euforija među stanovnicima je osjetno manja.

Za one koje euforija ipak ne napušta nešto skromniji doček Pravoslavne nove godine biće organizovan u lokalnim kafićima i restoranima, ali u većini njih ulaz će biti slobodan, dok rezervacija uopšte neće biti.

Srpska omladina Brčko distrikta, koja objedinjuje sve nevladine organizacije iz reda srpskog naroda, organizovaće večeras doček Nove godine u centru Brčkog.

Na platou ispred Spomenika srpskim braniocima Brčkog nastupiće pjevači iz projekta Pink televizije "Zvezde granda" Jelena Kostov i Nemanja Nikolić, kao i trubački orkestar iz Užica.

Pokrovitelji ovogodišnjeg dočeka su Vlada Brčko distrikta i Srpsko privredno vijeće iz Brčkog.

Ipak, većina opština u Srpskoj neće organizovati doček Pravoslavne nove godine na gradskim trgovima. Oni će praznike provesti u mnogobrojim kafićima, ali većina njih će se odlučiti za radost porodičnog dočeka.

Ni ove godine neće biti organizovanog dočeka u Trebinju, a iz godine u godinu sve manji je broj ugostiteljskih objekata koji se opredjeljuju da organizuju dočeka.

Administrativna služba opštine Bijeljina ranije je donijela odluku da novac koji bi izdvojila za ovu vrstu slavlja usmjeri na sanaciju štete od poplava. Potvrđeno je da bi za slavlje u najluđoj noći na otvorenom, kao i za proslavu Pravoslavne nove godine, koja takođe neće biti organizovano dočekivana na trgu, trebalo da bude izdvojeno oko 100.000 KM.

Međutim, bijeljinski lokali će organizovati doček, ali se cijene rezervacija u većini kafića ne naplaćuju. Dočeka neće biti na trgovima u Zvorniku, kao ni u Mrkonjić Gradu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE