• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na povezivanje staža čeka 10.000 radnika

Oko 10 000 radnika u RS, čija su preduzeća otišla u stečaj, čeka na povezivanje radnog staža i naknadu za nezaposlenost Zavoda za zapošljavanje RS

 Na povezivanje staža čeka 10.000 radnika Izvor: MONDO

Od 2004. do sada zbrinuto je oko 45 000 radnika u okviru programa socijalnog zbrinjavanja, koji obuhvata uplatu za penzijsko-invalidsko soiguranje i naknadu za nezaposlenost, ističu u Savezu sindikata RS, pišu "Večernje novosti".

Još 30 preduzeća u Srpskoj priprema se za stečaj u ovoj godini, a to podrazumijeva još nekoliko desetina hiljada nezbrinutih radnika, rekao je Danko Ružičić, predsjednik Sindikata tekstila, kože i obuće RS i član zajedničke komisije Saveza sindikata RS, Vlade i Unije udruženja poslodavaca RS koja rješava zahtjeve za socijalno zbrinjavanje radnika.

On je rekao da su u Savezu sindikata zadovoljni što je sa Vladom RS, u vremenu ekonomske krize, ipak, postignut dogovor da se poveća iznos za Program socijalnog zbrinjavanja radnika u budžetu RS za 2011. godini sa 10 na 20 miliona maraka.

"Međutim, ta sredstva nisu dovoljna", rekao je Ružičić.

On je dodao da u ovom momentu potraživanja za doprinose za penzijsko-invalidsko osguranje i nezaposlenost od preduzeća u stečaju iznose oko 30 miliona KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE