• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šverceri iz BiH i Srbije "pali" u Njemačkoj

Carinici u Bavarskoj uhapsili su osmočlanu grupu švercera cigareta iz Srbije i BiH, a u akciji je zaplijenjeno 1 500 boksova sa oko 300 000 cigareta.

 Šverceri iz BiH i Srbije "pali" u Njemačkoj Izvor: MONDO

Uhapšeni šverceri osumnjičeni su da su u protekla četiri mjeseca ilegalno uvezli u Njemačku više od 3,5 miliona cigareta i da su njemačku carinsku službu time oštetili za najmanje 500.000 evra.

Cigarete su ilegalno dovožene iz Srbije i BiH autobusima kojima su prevoženi građani ove dvije države na radu u Njemačkoj, prije svega pokrajinama Bavarska i Baden-Virtemberg, navodi se u saopštenju.

Prema navodima bavarskih medija, boksovi cigareta u Srbiji i BiH nabavljani su po cijeni od 10 evra, a u Njemačkoj prodavani za 25 evra, prenose beogradski mediji.

Autobusi koji su korišćeni za šverc cigareta bili su "profesonalno preuređeni", pa su u krov bili ugrađeni mehanizmi koji omogućuju brzi utovar i istovar cigareta.

U autobusima u kojima su članovi bande uhvaćeni bilo je samo 15 putnika za Srbiju, odnosno BiH.

Policija pretpostavlja da je novac od prodaje karata služio tek za pokrivanje troškova goriva, dok je glavni posao prevoznika zapravo bio šverc cigareta.

Uhapšeni, uzrasta između 22 i 57 godina, imali su "stalne kupce" za cigarete u mjestima na jugu Njemačke, o kojima policija tek nastoji da sazna pojedinosti. U akciji hapšenja učestvovalo je 130 pripadnika carine i policije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE