• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imenovana nova Vlada sarajevskog kantona

Skupština Kantona Sarajevo imenovala je danas Vladu koju čini po šest ministara iz SDP-a i SDA.

 Imenovana nova Vlada sarajevskog kantona Izvor: MONDO

Na današnjoj sjednici za novi sastav Vlade Kantona Sarajevo glasala su 23 poslanika, dok je 11 poslanika iz Stranke za BiH i Saveza za bolju budućnost bilo protiv.

Za ministra pravde i uprave izabrana je Dijana Tabori, za ministra prostornog uređenja i ekologije Abid Jusić, za ministra stambenih poslova Čedomir Lukić, a za ministra saobraćaja Haris Lulić.

Za ministra unutrašnjih poslova imenovan je Muhamed Budimlić, ministra privrede Rusmir Sendić, ministra finansija Muhamed Kozadra, ministra zdravstva Zlatko Vuković, ministra obrazovanja i nauke Emir Suljagić, ministra kulture i sporta Ivica Šarić.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice povjereno je Velidi Memić, a Ministarstvo za boračka pitanja Nedžadu Ajnadžiću.

Novoimenovani kantonalni premijer Fikret Musić istakao je u ekspozeu da je u ovoj godini potrebno započeti mjere stabilizacije i štednje, jer je 2010. godina završena sa deficitom u budžetu.

On je istakao da je u prvoj godini četvorogodišnjeg mandata potrebno početi mjere štednje i stvoriti preduslove za obezbjeđenje sredstava za kapitalne investicije.

"To neće biti lako, ali imam kvalitetan sastav Vlade i nadam se da ćemo napraviti ono što želimo", rekao je Musić i dodao da nije istina da nema novca, nego ga samo treba kvalitetno uložiti.

On se nada da će nakon prve godine i mjera štednje, u naredne tri godine imati stabilan razvojni budžet.

Današnjoj Skupštini Kantona Sarajevo prisustvovali su član Predsjedništva BiH Željko Komšić, te predsjednici SDA Sulejman Tihić i SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE