• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko: Potrebna snažna i efikasna vlast

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je danas da je BiH očajnički potrebna snažna, principijelna i efikasna vlast.

 Incko: Potrebna snažna i efikasna vlast Izvor: MONDO

Incko je naglasio da politički lideri moraju staviti interese glasača i države iznad svega i formirati većinu koja će biti u stanju odgovoriti na izazove sa kojima se suočavaju BiH i njeni građani.

''Bez obzira na sve poteškoće u procesu formiranja vlasti, oktobarski izbori i dalje predstavljaju najbolju šansu za novi početak BiH'', istakao je Incko tokom razgovora sa profesorima Murisom Osmanagićem, Dejanom Miloševićem i Vladimirom Premecom - predstavnicima stotinu intelektualaca iz BiH i inostranstva koji su potpisali "Otvoreni apel".

Incko je rekao da BiH i njeni građani ne mogu sebi priuštiti dalja kašnjenja u provođenju ključnih reformi, a svaka nova vlast mora staviti program pristupanja EU u centar svog programskog djelovanja.

Incko i otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Boris Jaročević istakli su da će međunarodna zajednica ostati aktivno angažovana u BiH sve dok zemlja ne osigura punu integraciju u evroatlantske strukture kao suverena i prosperitetna država.

OHR je saopštio da je Incko pozvao nevladine organizacije i udruženja građana da nastave zahtijevati akciju od političkih lidera kojima su birači 3. oktobra prošle godine ukazali povjerenje.

Jaročević je tokom sastanaka rekao da je neophodno preduzeti hitne mjere kako bi Ustav BiH bio usklađen sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i kako bi se poboljšala efikasnost i funkcionisanje institucija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE