• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Granita" najavili blokadu puta

Radnici jablaničkog ''Granita'' su nakon neuspješnog sastanka sa predstavnicima vlade HNK najavili da će blokirati magistralnu cestu u Jablanici.

 Radnici "Granita" najavili blokadu puta Izvor: MONDO

Samo desetak dana nakon što im je na sjednici Skupštine HNK obećano skoro imenovanje v. d. direktora i Upravnog odbora kako bi mogli početi s radom, na današnjem sastanku u zgradi Vlade HNK premijer Srećko Boras rekao je predstavnicima Sindikata da je ipak bolje stečaj preduzeća provesti do kraja.

''Ono što su prošli put u Skupštini pričali, palo je u vodu. Sada nam kažu da oni nemaju zakonska ovlaštenja imenovati upravu. Tri mjeseca su nas vukli za nos. To je kupljena vlada i kupljeno ministarstvo i jasno nam je da ovdje nemamo više šta tražiti'', izjavio je nakon sastanka Vahid Šehić, predsjednik Štrajkačkog odbora "Granita".

Portparol Vlade HNK Pero Pavlović rekao je da je jedini ishod sastanka zaključak da se sazove novi sastanak ministra privrede HNK Esada Hume, predsjednika Vlade Srećka Borasa i predstavnika Sindikata "Granita" i Sindikata Federacije BiH sa predsjednikom Opštinskog suda u Sarajevu koji je donio odluku o stečaju ove firme, te sa stečajni upravnikom "Granita" i Tužilaštvom HNK.

''Sastanak će biti održan radi pronalaženja najboljeg rješenja za `Granit` DD Jablanica u nadi da će radnici što je moguće ranije moći nastaviti s radom'', kazao je Pavlović.

Agonija radnika ''Granita'' traje duže od godinu dana koliko nisu primili platu, a doprinosi im kasne sedam godina. Radnici ''Granita'' od nereda koji su izbili u decembru kada su fizički spriječili stečajnog upravnika da uđe u preduzeće, čuvaju preduzeće smjenjujući se u tri smjene.

Već godinu dana obustavljena je proizvodnja u ovoj firmi, a u međuvremenu je poništena i privatizacija, tako da je slučaj ''Granit'' trenutno na Općinskom sudu u Sarajevu.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE