• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenje dilera i makroa u Brčkom i Tuzli

U akciji "Stranac" privedeno deset osoba - sedam na području Brčkog i troje u Tuzli.

 Hapšenje dilera i makroa u Brčkom i Tuzli Izvor: MONDO

Na području sjeveroistočne BiH oko stotinu pripadnika brčanske policije, te 50 pripadnika CJB Bijeljina i MUP-a Tuzlanskog kantona tokom današnjeg dana lišilo je slobode deset lica, od kojih je sedam na području Brčkog i troje u Tuzli, a svi oni se terete za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Među sedam osoba koje su uhapšene u Brčko distriktu zbog krivičnog djela proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dvije se terete i za krivično djelo navođenje na prostituciju - izjavio je danas šef brčanske Policije Goran Lujić.

On je rekao da je protiv lica čiji su inicijali Ž.R. (45) i G.M. (29) raspisana međunarodna potjernica za krivična djela iz oblasti narkomanije koja su ta lica počinila na području Srbije.

Srna nezvanično saznaje da je jedan od njih Radoslav Živanović iz Bačke Topole, sa prebivalištem u Brčkom, koji je bio uhapšen prošle godine u ovom gradu u policijskoj akciji "Kodžaga", a drugi je Marko Guberinić iz Obrenovca, sa boravištem u Brčkom.

Prema Lujićevim riječima, u posljednjoj fazi ove akcije, koja je počela sredinom prošle godine, osim droga, pronađeni su i drugi predmeti koji će biti korišteni u sudskom procesu protiv osumnjičenih.

"Očekujemo da će oni biti procesuirani za proizvodnju i promet opojnih droga, ali na nekim od pretresenih lokacija pronašli smo i dokaze koji se mogu dovesti u vezu sa njihovom umiješanošću u autokriminal", naveo je Lujić na konferenciji za novinare u Brčkom.

Srna nezvanično saznaje da policijski službenici u Brčkom pretresli 11 lokacija koje su u vezi sa osumnjičenim licima koja su uhapšena: Draženom Vasiljevićem (25), Mitrom Dugićem (20), Aleksandrom Nikolićem (20) Radoslavom Živanovićem (45), Markom Stevićem (20), Snježanom Mrkonjić (28) iz Brčkog, te Markom Guberinićem (29) iz Obrenovca, sa boravištem u Brčkom.

Sa područja Tuzlanskog kantona, prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena lica su Osman Batinić (27), Admir Čeliković (28) i Vedran Andrić, svi iz Tuzle.

Postoje indicije da je 10 osumnjičenih samo od avgusta prošle godine do danas trgovalo sa više od tri kilograma marihuane, više od 60 grama kokaina i oko pola kilograma heroina.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE