• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pak: Nezrela politika u BiH

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Doris Pak ocijenila je nezrelo ponašanje političara u BiH kada je u pitanju rješavanje političke krize.

 Pak: Nezrela politika u BiH Izvor: MONDO

Ona je za Radio Slobodna Evropa ocijenila da su opet iznevjerena očekivanja onih koji su se nadali da će izbori donijeti promjene.

"Očekivalo se da će nakon izbora stvari ići bolje - više pragmatično, manje nacionalistički, da će se na umu imati budućnost ljudi u BiH. Umjesto toga, vidim da se domaći političari sukobljavaju, čak ni ne pregovaraju, što budi bijes. Stanovnici BiH zaslužuju istinsko angažovanje a ne ovo nedozrelo ponašanje. Mi očekujemo da konačno formiraju vlast koja bi trebala biti bazirana na koalicionom sporazumu, kao što se svuda radi", rekla je Pak.

Ona je istakla da BiH ima problema više nego ostali, da je situacija u njoj veoma komplikovana, a uz to BiH ima veoma tužnu prošlost koju još nije ostavili iza sebe jer još ne gleda istinski u budućnost.

"Riječ je o zemlji koja ima mnogo problema, riječ je o situaciji koja se može razumjeti, ali koja se mora prevazići. U tome imaju pomoć svih nas. Mi smo tu voljni da pomognemo, ali oni trebaju da urade barem svoj dio posla. Zato ako, na primjer, žele da vide leđa visokom predstavniku, tada moraju zajednički da preuzmu odgovornost na sebe i rade na tome. Tada će on sigurno otići", rekla je Pak.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE