• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani slikom do Ginisa

Omladinski savjet RS, povodom obilježavanja Međunarodne godine mladih, pokušaće da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda izradom najveće slike na svijetu.

 Banjalučani slikom do Ginisa Izvor: MONDO

Predsjednik Omladinskog savjeta Bojan Grebenar rekao je da je projekat prilično ambiciozan, jer je riječ o slici na platnu veličine 15 hiljada kvadratnih metara, te da se trenutno traži lokacija u RS na kojoj bi se pravila tako velika slika.

"Na toj slici će se, najvjerovatnije, naći logotip koji su usvojile Ujedinjene nacije povodom Međunarodne godine mladih. Smatramo da će se na taj način poruka iz RS i BiH o nekoj inicijativi mladih na najbolji mogući način pronijeti širom svijeta", rekao je Grebenar Srni.

On je naglasio da je Omladinski savjet RS već kontaktirao nadležne u centrali Ginisove knjige rekorda u Londonu, kao i domaće priovrednike koji su zainteresovani da doniraju platno ili boju za izradu slike.

Grebenar je rekao da će Omladinski savjet RS povodom obilježavanja Međunarodne godine mladih, osim pokušaja obaranja Ginisovog rekorda, organizovati niz drugih manifestacija i aktivnosti čiji će cilj biti poboljšanje položaja mladih.

Međunarodna godina mladih obilježava se od 12. avgusta 2010. do 12. avgusta 2011. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE