• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oskrnavljena crkva kod Lukavca

Nepoznati izvršioci oskrnavili su Hram Svete Trojice u Tumarama, kod Lukavca, u Federaciji BiH, izjavio je Srni sveštenik u ovoj crkvi jerej Slavko Pantelić.

 Oskrnavljena crkva kod Lukavca Izvor: MONDO

Sveštenik je rekao da je u subotu poslije podne od svojih parohijana saznao da je provaljeno u crkvu.

"Ulazna vrata hrama bila su divljački razbijena i širom otvorena. Vandali su ulazili u crkvu i to se jasno vidi po ispreturanim stvarima u crkvi i po otvorenim Carskim dverima, te razmaknutoj zavjesi na njima", rekao je Pantelić.

On je dodao da iz crkve ništa nije ukradeno, izuzev nešto sitnog novca koji se nalazio na ikonama i na stolu za prodaju svijeća.

"Ova crkva, osim duhovnog blaga drugog i nema i u to su se do sada mogli uvjeriti i sami počinioci ovog nedjela koje samo po sebi i ne treba komentar", dodao je jerej Pantelić.

On je naglasio da je zabrinjavajuće to da se ovakav neljudski čin po ko zna koji put ponavlja, ocjenjujući da se s pravom postavlja pitanje da li su koristoljublje i pljačka glavni motiv tome ili možda nešto drugo.

"Bilo kako bilo, ovako nešto ne bi smjelo da se ponovi. Ovo je i svojevrsna poruka ljudima koji tamo žive, ali i mnogima koji žele da se vrate na svoja ognjišta", smatra Pantelić.

On je dodao da je o svemu blagovremeno obaviještena policija u Lukavcu čiji su inspektori izašli na uviđaj i izrazio nadu da će počinioci biti otkriveni i da će odgovarati za ovo nedjelo onako kako zaslužuju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE