• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Invalidi tuže Vladu FBiH

Savez ratnih vojnih invalida te Organizacija šehidskih i porodica poginulih boraca FBiH odlučni su da naplate zakonski dug od 50 miliona KM.

 Invalidi tuže Vladu FBiH Izvor: MONDO

Savez ratnih vojnih invalida te Organizacija šehidskih i porodica poginulih boraca Federacije BiH (FBiH) odlučni su da svojim članovima naplatu zakonskog duga od 50 miliona KM obezbijede i tužbama protiv Vlade FBiH.

Vlada FBiH je aprila 2009. godine odlučila da uskladi osnovicu za obračun invalidnina ratnim vojnim invalidima s koeficijentom rasta prosječne plate u FBiH, ali ova odluka nikada nije provedena, tako da je dug od 1. januara 2009. godine do marta 2010. godine dostigao 50 miliona KM.

Za četvrtak je zakazan sastanak rukovodstava dva udruženja sa pravnicima na kojem će biti usvojeni obrasci za zahtjeve za isplatu razlike u invalidninama, koji će potom biti dijeljeni članovima, piše sarajevsko "Oslobođenje".

Zahtjev za isplatu razlike u invalidnini najprije će biti upućen opštinskom odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu, bude li odbijen, ide na adresu Ministarstva za boračka pitanja FBiH, a doživi li istu sudbinu, slijedi tužba protiv Federalne vlade.

"Oslobođenje" podsjeća da Vlada FBiH demobilisanim borcima duguje 45 miliona KM na ime naknada za nezaposlenost u posljednje tri godine, zbog čega je više hiljada demobilisanih boraca već pokrenulo tužbu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE