• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: SDP faktor spoticanja

U formiranju vlasti moguće razne kombinacije u kojima nema SDP-a, ali ako ima SDP-a, onda nema nijedne većine, smatra Igor Radojičić.

 Radojičić: SDP faktor spoticanja Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić smatra da je trenutno nemoguće predviđati kada će biti formirana vlast na nivou BiH i istakao da je SDP BiH "glavni faktor spoticanja".

"U formiranju vlasti moguće su razne kombinacije u kojima nema SDP-a. Ali ako ima SDP-a, onda nema nijedne većine. Očigledno je da je SDP glavni faktor spoticanja", rekao je Radojičić za "Glas Srpske".

Radojičić, koji je i potredsjednik SNSD-a, konstatovao da u ovom trenutku niko nema dovoljnu većinu u parlamentu BiH da može da formira Savjet ministara, ni rukovodstvo Predstavničkog doma.

"Dom naroda Parlamenta BiH nije ni na vidiku, jer nije konstituisan Dom naroda u FBiH. Predviđati bilo kakvo vrijeme formiranja vlasti je potpuno nemoguće, jer oko Predstavničkog doma nema nikakve saglasnosti, a Dom naroda potpuno zavisi od stanja u FBiH", naveo je on.

Radojičić je, komentarišući stav OHR-a, prema kojem je nepostiznjem napretka u formiranju vlasti iznevjereno povjerenje birača, rekao da OHR nema ništa sa formiranjem vlasti i da je to stvar domaćih političara.

Predsjednik Narodne skupštine ponovio je stav da je veto Kluba Bošnjaka na izbor Aleksandra Džombića za premijera RS pokušaj da se na neko vrijeme blokira RS.

"Teško mi je previdjeti kako će na ovoj stepenici odlučivati, ali na kraju stvar je potpuno jasna. Ustavno je ovo potpuno čista situacija i Ustav RS je ispoštovan u potpunosti", tvrdi Radojičić.

Komentarišući nedavnu emisiju "60 minuta" gdje su, izabrani predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u BiH predstavljeni kao fašisti, Radojičić je istakao da je politički magazin koji uređuje Bakir Hadžiomerović i FTV "pod političkom kontrolom SDP-a i potpunom zaštitom RAK-a, koja ne radi svoj posao i ne zaustavlja govor mržnje, niti nacionalnu netrpeljivost".

"Postoji jedan centar moći koji drži FTV okupiranom, odnosno Lagumdžijina ekipa i jedno tijelo `kobajagi` nezavisno, koje ne radi svoj posao. Posljedica toga je neograničena mogućnost da nekoga etiketirate, vrijeđate, a da vas za to niko ne kažnjava. Tu nema vladavine prava. Ovo je i direktno podsticanje međunacionalne mržnje, jer su faktički dva naroda etiketirana kao fašistička, a na to se ne oglašava ni OHR, ni RAK, znači to je potpuno dozvoljeno", kaže Radojičić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE