• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izrael: Produžen pritvor Cvetkoviću

Sud u Jerusalimu danas je produžio pritvor Aleksandru Cvetkoviću, osumnjičenom za učešće u zločinu u Srebrenici, sve do odluke o izručenju BiH.

 Izrael: Produžen pritvor Cvetkoviću Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH očekuje da će vlast u Izraelu u što kraćem roku završiti neophodne radnje oko izručenja Aleksandra Cvetkovića, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u strijeljanjima zarobljenih Bošnjaka na ekonomiji u Branjevu u julu 1995. godine.

Tužilaštvo BiH je još prije nekoliko mjeseci, uz propratnu dokumentaciju, proslijedilo nadležnim pravosudnim i policijskim organima Izraela zahtjev za izručenje Cvetkovića, potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"Još ne znamo kada će nam Cvetković biti izručen, jer svaka država ima svoje zakone, žalbene rokove i procedure. Uradili smo sve što je bilo do nas", rekao je Grubešić.

Do saznanja da se Cvetković krije u Izraelu Tužilaštvo je došlo tokom rada na istrazi protiv bivših pripadnika 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske, nakon čega je zatraženo njegovo hapšenje i izručenje.

U okviru istrage protiv više pripadnika 10. diverzantskog odreda koji su osumnjičeni za strijeljanje Bošnjaka na ekonomiji Branjevo, Tužilaštvo BiH već je podiglo optužnicu u predmetu protiv "Franca Kosa i drugih" na osnovu koje se sudi bivšim komandantima i pripadnicima ovog odreda.

Sud u Jerusalimu danas je produžio pritvor Cvetkoviću, osumnjičenom za učešće u zločinu u Srebrenici, sve do odluke o izručenju BiH, objavio je portal Sarajevo-x.com.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE