• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija federalni premijer?

Pošto ne može biti na čelu Savjeta ministara BiH, Lagumdžija bi mogao za sebe rezervisati mjesto federalnog premijera.

 Lagumdžija federalni premijer? Izvor: MONDO

Koalicija sa SDP BiH na čelu mogla bi za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH predložiti direktora Ekonomskog instituta u Sarajevu Antu Domazeta, profesora na sarajevskom Ekonomskom fakultetu Vjekoslava Domljana ili Stipu Prlića, direktora HT-a Mostar, objavio je mostarski "Dnevni list".

O ova tri imena ozbiljno se razgovara unutar koalicije SDP-a, SDA, HSP-a i Narodne stranke "Radom za boljitak", piše mostarski list, pozivajući se na izvore bliske koaliciji.

List navodi da je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija shvatio da nema nikakve šanse da bude novi predsjedavajućeg Savjeta ministara i da je insistiranje da on bude prvi čovjek ove institucije cjelokupne pregovore o formiranju vlasti odvelo u slijepu ulicu.

Da je Lagumdžija spreman na ustupke, govori i njegova izjava da fotelja predsjedavajućeg ne mora biti njegova, ali da mora pripasti SDP-u, piše "Dnevni list".

Izvori bliski koaliciji, koju predvodi SDP, kažu da bi Lagumdžija ''pošto ne može biti na čelu Savjeta minisara BiH, mogao za sebe rezervisati mjesto federalnog premijera. List navodi da u prilog tome idu i Lagumdžijine izjave nakon izbora da SDP i ne mora biti u vlasti na državnom nivou, ali ona da će SDP od Federacije praviti Zapadnu Njemačku.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE