• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijeljina: Borci prijete protestima

Borci iz Bijeljine biće prinuđeni da organizuju mirne proteste ukoliko do kraja mjeseca ne budu isplaćeni borački dodaci i naknade za odlikovane borce.

 Bijeljina: Borci prijete protestima Izvor: MONDO

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare predstavnika boračkih organizacija regije Bijeljina, resorno ministarstvo još uvijek nije ispunilo obavezu isplate naknade za odlikovane borce za 2009. godinu, a selektivno isplaćuje boračke dodatke, što je za ovu populaciju neprihvatljivo.

"Selektivnim ispunjavanjem zakonskih obaveza unosi se nemir u redove boračke populacije i na taj način se želi oslabiti Boračka organizacija RS i njen uticaj na institucije sistema", rekao je predsjednik Predsjedništva opštinskih boračkih organizacija regije Bijeljina Mladen Ubiparipović.

Predsjednik Boračke organizacije Brčko Živan Ilić upozorio je da, ukoliko ne budu ispunjena boračka prava, biće prinuđeni da blokiraju granične prelaze u Brčkom, na Rači i Pavlovića mostu.

"Vlast mora da isplati borački dodatak, htjela ili ne htjela, jer dok je na snazi Zakon o pravima boraca mora ga poštovati", rekao je Ilić.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković istakao je da su vremena teška i da treba da se štedi, ali ne na boračkoj populaciji.

"Mi smo stvorili ovu republiku, dali je političarima na upravljanje, a oni nam uskraćuju naša prava. Pristajemo da nam umanje prava, ali tek kada umanje primanja za poslanike, ministre ili načelnike opština", rekao je Marinković.

Prema podacima Boračke organizacije Lopare, prava na borački dodatak ostvarilo je 1 655 boraca, a u proteklom periodu isplaćeno je 380 boraca, dok pravo na naknade odlikovanih boraca imaju 44 borca koji čekaju da budu isplaćeni.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE