• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Purda uskoro na slobodi?

Tihomir Purda mogao bi, kako očekuje njegov branilac Josip Muselimović, već u nedjelju, 23. januara, biti oslobođen iz zatvora u BiH.

 Purda uskoro na slobodi? Izvor: MONDO

Tihomir Purda, koji je u Srbiji osumnjičen za ratne zločine nad Srbima u Vukovaru 1991. godine, mogao bi, kako očekuje njegov branilac Josip Muselimović, već u nedjelju, 23. januara, biti oslobođen iz zatvora u BiH, čije vlasti su ga uhapsile po potjernici Begorada.

Muselimović je rekao da će sutra u podne Purda, po molbi Državnog tužilaštva Hrvatske, biti saslušan u Tužilaštvu BiH i da će se tada znati više o daljem razvoju situacije.

"Do sada nema zahtjeva za produženje pritvora, pa je objektivno očekivati da će u nedjelju u 18.00 časova Purda biti pušten na slobodu" , kaže Muselimović, koji je Purdu danas posjetio u KPZ-u Zenica.

Ministar pravde Srbije Snežana Malović rekla je danas da očekuje da će se Hrvatska do sutra izjasniti da li će pokrenuti krivični postupak i zatražiti izručenje Tihomira Purde, imajući u vidu da mu u nedjelju, 23. januara, ističe pritvor u BiH.

Ona je ponovila da će, ukoliko do toga ne dođe, Ministarstvo pravde Srbije zatražiti ekstradiciju Purde iz BiH.

Naime, u nedjelju, 23. janaura, ističe 18-dnevni ekstradicioni pritvor, koji je Purdi izrečen u BiH, nakon što je u 5. janaura uhapšen po potjernici Srbije, gdje je osumnjičen za ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika.

Purda je uhapšen na graničnom prelazu Županja-Orašje, između BiH i Hrvatske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE