• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Ubrzati integracije u EU

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da integracija BiH u EU nema alternativu.

 Izetbegović: Ubrzati integracije u EU  Izvor: MONDO

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da integracija BiH u EU nema alternativu, te da je prioritetni zadatak svih domaćih političkih aktera da se taj proces maksimalno ubrza u predstojećem periodu.

Izetbegović je tokom sureta sa zamjenikom generalnog direktora Evropske komisije za proširenje Stefanom Saninom naglasio da je potrebno zajednički izraditi program pridruživanja Evropskoj uniji, koji je skrojen po mjeri za BiH, uzimajući u obzir njene specifičnosti.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva BiH, Izetbegović je rekao da bi u tom smislu posebnu pažnju trebalo posvetiti programima izgradnje međunacionalnog povjerenja, izgradnje institucija u skladu sa evropskim standardima i izgradnje infrastrukture.

Sanino je izrazio zadovoljstvo što prvu službenu posjetu BiH počinje u Predsjedništvu BiH.

On je istakao snažnu opredijeljenost i odlučnost Evropske unije za integraciju BiH. Sanino je dodao da EU želi da institucionalni okvir u BiH bude što prije upotpunjen, kako bi integracioni proces mogao krenuti naprijed.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno naći zajedničke instrumente za finansiranje izgradnje infrastrukture, jer bi to znatno pomoglo reintegraciju BiH, te smanjilo nezaposlenost i ublažilo posljedice ekonomske krize.

Na sastanku je razgovarano o reformama koje je potrebno preduzeti s ciljem što skorijeg dobijanja kandidatskog statusa za članstvo BiH u EU, te o potrebi da se odmah nakon formiranja vlasti počne s realizacijom tih reformi.

Sastanku su prisustvovali Miroslav Vujičić, šef kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, te Davor Vuletić, savjetnik za spoljnu politiku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE