• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv ministra Lukača nije potvrđena, ponovo se odlučuje krajem maja

Autor Brankica Spasenić

Optužnica koju je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog napada na Draška Stanivukovića, tadašnjeg poslanika, a koji se dogodio u decembru 2019. godine u Narodnoj skupštini RS, nije potvrđena.

 Optužnica protiv ministra Lukača nije potvrđena, ponovo se odlučuje krajem maja Izvor: Screenshoot

Saopšteno je to za Mondo u Osnovnom sudu Banjaluka, gdje su pojasnili da će 28. maja ponovo biti proslijeđena u rad postupajućem sudiji.

"Optužnica protiv osumnjičenog Dragana Lukača podnesena od strane Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci nije potvrđena. Spis se nalazi u evidenciji do 28. maja 2021. godine, te tada ponovo ide postupajućem sudiji u rad, kada će sudija za prethodno saslušanje odlučiti o optužnici rješenjem", rečeno nam je u Osnovnom sudu Banjaluka

Lukač se tereti da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom tjelesna povreda, a Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je optužnicu podiglo 26. marta.

Iz ovog tužilaštva nisu davali detaljnije obrazloženje zašto optužnica nije potvrđena, upućujući nas da se za sve informacije obratimo Osnovnom sudu Banjaluka u čijoj je sada nadležnosti.

Podsjećamo, na spornoj sjednici Lukač je govorio Stanivukoviću da više ne smije unositi zastavice NATO saveza u salu NSRS, a koje je ranije pokušavao staviti pred ministre u Vladi RS, te člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zaprijetio mu je da će "završiti kao one".

Kada ga je Stanivuković upitao "kako to", Lukač mu je rekao da "dođe, pa će vidjeti".

Nakon što mu je Stanivuković prišao, počelo je naguravanje i nasrtaj, te je sjednica prekinuta.

Stanivuković je u februaru ove godine saslušan u banjalučkom tužilaštvu na okolnosti ovog događaja i to kao svjedok - oštećeni.

Tom prilikom je izjavio da je sam podnio krivičnu prijavu protiv Lukača, a da je “simptomatično” da ovaj događaj nije zabilježen u zapisniku sa sporne skupštinske sjednice, ali da postoje video zapisi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen bojDo

Oslobodite covjeka, lijepo se na slici vidi da je gradonacelnik njega napao :)

MONDO REPORTAŽE