• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanicima plate bez ijednog radnog dana?

Novoimenovanim poslanicima parlamenta BiH uredno su isplaćene prve plate iako niko od njih nema nijednog radnog dana, pišu "Večernje novosti".

 Poslanicima plate bez ijednog radnog dana? Izvor: MONDO

Novoimenovanim poslanicima parlamenta BiH uredno su 11. januara isplaćene prve plate u prosjeku po 4.000 KM i više, iako niko od njih u skupštini u Sarajevu nema nijednog radnog dana, pišu "Večernje novosti".

Dušanka Majkić, stari i novi poslanik SNSD u parlamentu BiH, rekla je da je trenutno stanje nedefinisano i još jedan dokaz da je BiH zemlja bezvlašća.

"Zasad posla za poslanike nema, a još je bitnije da nema ko da ih pozove u parlament, jer vlast nije formirana. Ovakva situacija će se sigurno odraziti na dalje obaveze nas poslanika u parlamentu BiH, jer će odluke koje budemo donosili biti koncentrisane na kraći vremenski period, a to može biti opasno", objasnila je Majkićeva.

Borislav Bojić, poslanik SDS u parlamentu BiH, kaže da se jednostavno još jednom pokazalo koliko su komplikovani politički odnosi u BiH.

"Ocenjujem da treba prihvatiti BiH kako je definisana Dejtonskim sporazumom i da to bude osnova pregovora o vlasti. Jedino tako BiH može da funkcioniše. Svi oni koji pokušavaju ovog časa da u BiH postignu maksimalističke ciljeve i ostvare političke platforme koje su nerealne, neće doprinijeti ambijentu u kojem se može formirati vlast na državnom nivou", naveo je Bojić.

Poslanici su 30. novembra položili svečanu zakletvu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE