• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema poskupljenja struje u RS

U RS ove godine neće poskupjeti električna energija iako je u Federaciji BiH i zemljama regiona već najavljeno povećanje cijena.

 Nema poskupljenja struje u RS Izvor: MONDO

Stručnjaci ove kuće kažu da je opredjeljenje da se iskoriste sve interne mogućnosti za povećanje proizvodnje i smanjenje rashoda, što bi uticalo na cijenu koštanja električne energije i zadržalo cijene za tarifne kupce na istom nivou, rečeno je "Večernjim novostima" u "Elektroprivredi RS".

"Ni planom poslovanja za 2011. godinu nismo predvidjeli povećanje cijena. To znači da ako ne dođe do nekog značajnijeg rasta cijena inputa, u ovoj godini cijena električne energije se neće mijenjati", ističu u Službi za odnose s javnošću "Elektroprivrede RS".

Iz Službe navode da bilo kakvoj promjeni cijene struje u Srpskoj mora da prethodi vođenje tarifnog postupka Regulatorne komisije za energetiku Srpske.

U "Elektroprivredi RS" smatraju da je cijena struje u Srpskoj niska, ali da je to prvenstveno posljedica činjenice da su smanjili troškove poslovanja.

"Drugi razlog niskih cena električne energije jeste činjenica da se značajne količine struje, posle zadovoljenih potreba tarifnih kupaca, prodaju na slobodnom tržištu po tržišnim cenama, koje su znatno više od cena električne energije za tarifne kupce. Time se otvara mogućnost da se pokrije značajan deo rashoda proizvodnih preduzeća" objašnjavaju u "Elektroprivredi RS".

U poređenju sa zemljama regiona, cijene struje u Srpskoj niže su od svih, osim u Srbiji, a poslednji put je poskupjela 1. januara 2010. godine, kad je povećana u prosjeku za 6,2 odsto.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE