• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: BiH vjerovatno najuspješnija u regionu u borbi protiv korone

Autor Siniša Stanić

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je BiH, uprkos greškama i propustima, vjerovatno najuspješnija zemlja u regionu kada je u pitanju borba protiv pandemije virusa korona.

 Bakir Izetbegović, optimizam Izvor: Fena/ Hazim Aljović

"Jeste bilo grešaka i bilo je propusta, ali je istina koju brojke pokazuju i dokazuju drugačija od onoga što je percepcija. Može ljudima to izgledati malo i nevjerovatno, ali BiH je u skoro svim aspektima, uz ova dva problema nabavke respiratora i sporosti u nabavci vakcina, vjerovatno najuspješnija u regionu i nešto bolja od prosjeka u Evropskoj uniji, kada je u pitanju usporavanje širenja zaraze i ekonomski aspekt, odgovor na ekonomske probleme", naveo je Izetbegović.

Kaže da je izgledalo da će biti katastrofalno, prije nekih godinu dana, "međutim brojke koje gledamo u zadnjih par mjeseci su jako optimistične - porast izvoza, rast BDP-a, ubiranje poreza".

Vidi se, istakao je on, svjetlo na kraju tunela.

"Ostaje nam još mnogo toga da uradimo. Te fundamentalne stvari su odbranjene i stabilizirane. Treba dalje čuvati mir u BiH, na Balkanu. Ne treba potcjenjivati opasnosti, ali raditi na jednoj modernoj, dobroj državi koja će zaštititi bosanskog čovjeka i njegovo okruženje", rekao je Izetbegović.

Dodao je da se treba suprotstaviti pohlepama koje uništavaju okoliš, navodeći da "kada bismo dopustili nekim građevinskim lobijima, oni bi zagušili gradove, oni bi presjekli sve vodotokove, oni bi zagadili sve vodozahvate".

(Fena, Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

. Xy

O čemu ovaj priča? Da medju prvima smo po smrtnosti od korone. Po svemu smo najgori u regionu, što znači jos gori u EU.

Uo

B....o jedna cinocna.Srbija je LIDER u svemu a BiH,zadnja rupa.

Sr

Ha ha ha,covjek ga bas bubne.Doduse,mozda mora reci zbog zene.Nije ona bog a ni jedina nesto radila.A kada i kako ste "brzo" nabavili vakcine.Posebno Turkoviceva i njene nebuloze,pa Dzaferovic rece "imate prijatelje",samo vam oni,ne dadose vakcine.

Zole

@Sr imamo i mi braću preko Drine pa se nisu nešto pretrgli u poklanjanju vakcina Srpskoj . Toliko o prijateljima i braći

Ud

@Zole Meni se cini da si ti ipak "malo" cinican.Znas ti dobro,koliko je donacija stizalo iz Srbije u RS a i u bih.

MONDO REPORTAŽE