• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukčević: U Srbiji postoji volja za hapšenje zločinaca

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da u Srbiji postoji politička volja da se uhapse haški optuženici.

 Vukčević: U Srbiji postoji volja za hapšenje zločinaca Izvor: MONDO

On kaže da postoji volja da se uhapse Goran Hadžić, Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Stojan Župljanin.

"Da nema te političke volje, ne bi postojao Akcioni plan Vlade Srbije", izjavio je Vukčević za sarajevski "Dnevni avaz" i istakao da je takve stavove preneo i glavnom haškom tužiocu Seržu Bramercu.

"Hapšenje Hadžića, Mladića, Karadžića i Župljanina za Srbiju bi značilo dobar rezultat kod međunarodne zajednice, Haškog tribunala i EU, ali i ljudski i moralni čin pravde za žrtve i porodice pogubljenih, kao i poruku da se zločini nikada i nikome ne ponove", rekao je Vukčević.

Prema njegovim rečima, saradnja sa Hagom ali i zemljama regiona u traganju i hapšenju optuženih za ratne zločine, jedan je od ključnih elemenata strategije u njegovom poslu.

Tužilac je ocenio da je pozitivno ođeknulo i raspisivanje nagrada koje je za informaciju o tim optuženicima objavio Nacionalni savet.

Dodao je da je i poslednji primer potrage za Stojanom Župljaninom u Nišu dokaz da se ozbiljno radi na privođenju haških begunaca.

Vukčević nije isključio da se Karadžić skriva izvan Srbije, na primer u Crnoj Gori ili na Kosovu, i izrazio nadu da će optuženi za ratne zločine biti uhapšeni i izručeni Tribunalu.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE