• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dodik vodi Srpsku u NATO"

Autor Siniša Stanić

Opozicioni lideri u RS tvrde da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odlukom da na samitu u turskoj Antaliji stavi potpis na Dekaraciju u kojoj se iskazuje podrška EU i NATO integracijama pogazio odluku Narodne skupštine RS

 Borenović i Šarović o Dodiku Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Milorad Dodik, nažalost, svakog mjeseca potvrđuje da utabanim stazama ide ka NATO savezu, iako za to nema saglasnost institucija, niti građana Republike Srpske. Tako je danas na samitu u turskoj Antaliji stavio potpis na Dekaraciju u kojoj se iskazuje podrška EU i NATO integracijama, pogazivši još jednom odluke Narodne skupštine Republike Srpske, u kojoj je jasno naznačeno da Srpska zagovara vojnu neutralnost, a ne svrstavanje u vojne saveze", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On dodaje da u dokumentu koji je potpisao predsjedavajući Predsjedništva BiH stoji da je "evropska i evroatlanska integracija, utemeljena na trenutnim obavezama i težnjama pojedinih učesika SEECP-a, presudna za stabilnost i prosperitet regije”, čime je, kako kaže Borenović, nastavio lažnu politiku odbrane interesa Srpske i praksu da jedno priča građanima u Srpskoj, a drugo radi čim ga okruže stranci.

Možda će vas zanimati

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da je Dodikova odluka da potpiše Deklaraciju za NATO i EU integracije direktno suprotna stavovima Narodne Skupštine Republike Srpske, na kojima je upravo on, ne tako davno, samo pravio predstavu za glasače.

Dodaje da su znali to i tada, kao što je znala i cijela javnost, a “sada je ulogu lošeg glumca i lažnog patriote samo potvrdio”.

"Potpisivanjem opredijeljenosti za NATO Dodik je još jednom pokazao da pod njegovim vođstvom Republika Srpska i BiH čvrsto gaze putem članstva u NATO. Od osobe koja je navodno izričito bila protiv NATO integracija, a na čemu je godinama kupio političke poene, sada imamo glavnog aktera i promotera NATO puta. Zahvaljujući njemu, mi smo trenutno u završnoj fazi ulaska u NATO savez, što je Brisel nedavno i zvanično potvrdio", poručio je Šarović.

(Mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE