• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samoopredeljenje: Vlada Srbije želi podelu Kosova

Vlada Srbije je za kapitalne investicije na Kosovu izdvojila 400 miliona evra i time želi podelu Kosova, smatraju aktivisti Pokreta Samoopredeljenje.

 Samoopredeljenje: Vlada Srbije želi podelu Kosova Izvor: MONDO

Pozivajući se na dokument Vlade Srbije, koji je, kako je rekao na konferenciji za novinare, dobio od neimenovanog zvaničnika UNMIK-a, lider Pokreta Aljbin Kurti rekao je da su to investicije sa "političkim ciljem".

"Cilj ovih investicija je da administrativno-politički entitet na Kosovu, koji će biti pod punom kontrolom paralelnih srpskih struktura, bude zaokružen i izdvojen od drugog dela Kosova", rekao je Kurti. Time se, prema njegovim rečima, stremi da Srbi na Kosovu nikada ne budu deo kosovskih institucija.

On je dodao da će se novac koristiti za izgradnju puteva, kuća, dečjih vrtića, zdrastvenih ustanova, električne mreže, proizvodnih kapaciteta i drugih infrastrukturnih objekata.

Najveće investicije će se, prema dokumentu na koji se poziva Pokret Samoopredeljenja, realizovati u Gračanici gde će biti uloženo oko 35 miliona evra.

Pokret Samoopredeljenje zauzima se za pun suverenitet kosovskih institucija i 9. maja će, kako je najavljeno, protestovati zbog najave održavanja srpskih izbora na Kosovu.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE