• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Niko nije ovlašten da govori u ime svih parlamentarnih stranaka iz RS

Autor Dragana Božić

"SDS će se i u ovoj situaciji ponašati principijelno", poručio je Šarović.

 206922286_610492649924466_4640648136519720032_n.jpeg Izvor: Vedran Ševčuk - Mondo

Ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske oko neučestvovanja na sutrašnjem zajedanju Parlamentarne skupštine BiH tako da niko nije ovlašten da govori u ime svih parlamentarnih stranka i njihovih klubova, pa ni u ime SDS-a koji će se i u ovoj situaciji ponašati principijelno.

Rekao je ovo predsjednik SDS-a Mirko Šarović komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da niko od Srba 20. septembra neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Pametno bi bilo da se o ovoj delikatnoj situaciji oko sutrašnjeg zasjedanja razgovaralo u okviru parlamentarnih stranaka i klubova i tražilo zajedničko i najbolje rješenje jer na dnevnom redu su plate za više od 7. 000 državnih službenika i zaposlenika koji rade u institucijama BiH i koji primaju plate i naknade iz Budžeta institucija BiH, ali takvog razgovora nije bilo", naveo je Šarović.

Upozorio je da šteta svake vrste po interese Republike Srpske i njenih građana, ukoliko se ne nađe odgovarajuće rješenje, može biti ogromna.

"Rješenja koja se državnim službenicima i uposlenicima posljednjih dana nude od pojedinaca, ali ne i institucija, su parcijalna i nedovoljno utemeljena", rekao je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE