• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Ne vidim problem da se razgovara sa Šmitom, ima ozbiljne reference

Autor Brankica Spasenić

Predsjedništvo SDS-a na današnjoj sjednici je zaključilo da ostaju dosljedni zaključcima NSRS u vezi zajedničkog odgovora iz Republike Srpske na Zakon o negiranju genocida koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko.

 Sjednica Predsjedništva SDS sastanak sa Šmitom Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Podvukao je da ti zaključci nisu krajnji cilj, nego polazna tačka kako bi se došlo do rješenja izlaska iz krize koja je nastala u cijeloj zemlji nakon odluke Valentina Incka.

„Za traženje rješenja je odgovorna vlast u RS“, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Dodao je da se u prethodna dva mjeseca vlast u RS nije preduzela nijedan kredibilan potez, te da SDS smatra da ne postoji ni volja da se problem rješava.

Istakao je da je neophodno razgovarati sa onima sa kojima se po ovom pitanju ne slažu, ali da je rano da opozicija daje rješenja.

„U vlasti ste sa SDA i HDZ, Bakir Izetbegović vam je svaki dan dostupan, nađite odgovarajuće rješenje“ kazao je Šarović.

Možda će vas zanimati

Rekao je i da ne vidi problem da se razgovara sa bilo kim, pa ni sa novim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, a „koji dolazi iz ozbiljne zemlje i sa ozbiljnim referencama“.

Još jednom se osvrnuo na ranije izjave Milorada Dodika o „raspakivanju Dejtona“, te „mirnoj disoluciji BiH“.

„Svaki dan idite i o mirnoj disoluciji razgovarajte sa Bakirom Izetbegovićem, pa nas o tome obavijestite. Svu sreću vam želimo. Dejtonski sporazum je dao RS toliko autonomnosti, i mi se zalažemo za izvorni Dejton. Onaj ko želi raspakivanje, čini veliku opasnost za RS“, poručio je Šarović.

Upitan o kanidatima opoizicije pred predstojeće izbore, Šarović je rekao da još uvijek ne postoji dogovor unutar opozionog bloka, da se prati i šta će „uraditi konkurencija“, a nije želio da precizira ni evenutalnu podršku konkrentim kandidatima o kojima se već špekuliše u javnosti.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE