• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milanović otkazao posjetu BiH ''zbog bezbjednosnih razloga''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao je za danas predviđenu posjetu Bosni i Hercegovini, a razlozi su bezbjednosne prirode, saopštio je njegov kabinet.

 Zoran Milanović Izvor: Ana Marija Katic/[email protected], Kabinet predsjednika Hrvatske

Najavljeno je bilo da će Milanović danas biti prisutan na obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” (konvoj koji je za vrijeme rata iz Hrvatske dopremio pomoć Hrvatima u dijelove srednje Bosne)

"Odluka o otkazivanju posjete temelji se na bezbjednosnoj procjeni nadležnih institucija Republike Hrvatske", piše u saopštenju Milanovićevog kabineta, bez detaljnijih pojašnjenja.

Navodi se da Milanović izražava žaljenje što neće učestvovati i na obilježavanju važnog događaja, a organizatorima je uputio snažnu podršku i zahvalnost što čuvaju uspomenu na humanitarni konvoj.

Milanović je u posljednje vrijeme dao više izjava koje su u dijelu javnog mnjenja u Federaciji BiH, i u Hrvatskoj, nailazile na osudu.

U svjetlu političkih zbivanja u BiH, predsjednik Hrvatske je više puta napomenuo da srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, ''nije najveći problem'' Bosne i Hercegovine, na čemu insistiraju bošnjačke političke partije i dio zapadnih država i medija.

Prošle nedjelje poslao je otvoreno pismo premijeru Hrvatske Andreku Plenkoviću u kojem ga je kritikovao jer se Hrvatska nije usprotivila Zaključcima Savjeta EU o proširenju i Procesu stabilizacije i pridruživanja u dijelu u kojem se odnose na Bosnu i Hercegovinu, jer su iz zaključaka izbačeni zahtjevi Hrvatske koji su se odnosili na konstitutivnost Hrvata u BiH.

Milanović je takođe nedavno, komentarišući karakter događaja u Srebrenici 1995. godine, a na pitanje "da li se u Srebrenici desio genocid", rekao: "Ja kažem da jeste, ali onda za neke teže zločine moramo izmisliti novo ime".

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE