• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozvana načelnica: Runićeva upitala kome smeta ekonomski jak Drvar

Autor Dragana Božić

Na danas održanoj sjednici Opštinskog vijeća Drvar opozvana je načelnica Dušica Runić.

 Opozvana načelnica Drvara Dušica Runić Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Inicijativa za pokretanje postupka opoziva načelnice Drvara, koju potpisuje devet odbornika, podnesena je, kako se navodi, zbog kršenja odredaba iz Statuta Opštine Drvar, zbog nepoštovanja i neprovođenja odluka i zaključaka Opštinskog vijeća Drvar, zbog opstrukcije i blokade rada Opštinskog vijeća Drvar, kao i zbog nepoštivanja odredbi Zakona o budžetima FBiH, odnosno nesavjesnog i samovoljnog trošenja budžeta Opštine Drvar u prethodnom periodu, prenosi Gerila.com.

Odbornici u Inicijativi navode da načelnica Drvara Dušica Runić nesavjesno i neodgovorno obavlja svoju funkciju i traže od Opštinskog vijeća Drvar da pokrene postupak njenog opoziva.

Za zaključak o prihvatanju inicijative o pokretanju postupka opoziva glasali su četri odbornika SNS FBiH, jedan odbornik DNS, jedan SP, tri nezavisna odbornika i jedan odbornik HDZ 1990. Opštinsko vijeće Drvar je prihvatilo inicijativu i donijelo Zaključak o prihvatanju inicijative za pokretanje postupka opoziva načelnika Opštine Drvar Dušice Runić.

Runićeva je izjavila Srni da je svojim radom dovela budžet opštine u suficit nakon dugogodišnjeg deficita, te upitala kome smeta ekonomski jak Drvar i ko opstruiše srpsko jedinstvo u ovom mjestu.

"Plaćeni preletači povezani ličnim interesima pod lažnom zastavom SNS-a koji u nazivu nosi FBiH, pridruženi kantonalnom voljom idu protiv volje naroda Drvara i rade protiv interesa povratnika", rekla je Runićeva.

Istakavši da iza nje stoje Banjaluka i Drvar, ona je upitala ko se bori protiv ozbiljne i odgovorne srpske politike.

"Isfrustrirani pojedinci se kriju iza sramne prošlosti sa jedinim ciljem da se domognu novca koji je obezbijeđen kroz otvorenu politiku i saradnju mene, kao načelnice opštine koja pripadam SNSD-u, sa institucijama Srpske i Srbije", naglasila je Runićeva.

Ovo je drugi opoziv Runićeve, nakon što je prvi zabilježen prije nešto manje od dvije godine. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE