• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasada Rusije u BiH: Situaciju u Ukrajini sagledati objektivno

Autor Dušan Volaš

Ambasada Rusije u BiH pozvala je sve da budu objektivni u vezi sa dešavanjima u Ukrajini i izrazila uvjerenje da "nikakvi falsifikati i otvorena laž ne mogu precrtati ono što je postignuto u razvoju odnosa između Rusije i BiH".

 Ambasada Rusije u BiH saopštenje Izvor: Ambasada Ruske Federacije u BiH

"Iskreno smo zahvalni svima onima koji uprkos masovnoj propagandnoj kampanji pokrenutoj protiv Rusije i dalje ostaju uz nas. Onima koji pokušavaju objektivno razumjeti šta se dešava u Ukrajini. Onima koji su zabrinuti za našu zemlju i budućnost odnosa Rusije i BiH", saopšteno je iz Ambasade Rusije.

U saopštenju je istaknuto da oni koji su preživjeli strašne događaje oružanog sukoba od 1992. do 1995. godine razumiju koliko je to važno.

Iz Ambasade Ruske Federacije u BiH ukazali su da su odavno navikli da Zapad za sve nevolje krivi Rusiju, te zapravo "prebacuje krivicu sa bolesne glave na zdravu".

"Svjesni smo kako funkcioniše antiruska propaganda. NJen glavni zadatak je bio i jeste dehumanizacija naše zemlje, njene prošlosti i sadašnjosti. Više puta smo dokazali našu otvorenost prema svijetu, našu spremnost da razvijamo obostrano korisne odnose sa svima koji nam uzvraćaju", naveli su iz Ambasade, uz uvjerenje da će dugogodišnja saradnja proći i ovaj test izdržljivosti.

Srna

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE