• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svečanom akademijom završeno obilježavanje Dana policije i 30 godina od osnivanja MUP-a Srpske

Autor Dušan Volaš

Obilježavanje Dana policije i 30 godina od osnivanja MUP-a Republike Srpske završeno je večeras svečanom akademijom u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

 Završeno obilježavanje Dana policije i 30 godina od osnivanja MUP-a Srpske Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Akademiji su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i brojne zvanice.

Predsjednca Republike Srpske je istakla je da je 4. april, dan kada je prije 30 godina formirano Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Cvijanovićeva je istakla da je stvaranje policije uslijedilo nepuna tri mjeseca nakon sudbonosnog 9. januara 1992. godine. Ona je naglasila da je policija, zajedno sa Vojskom Republike Srpske, u toku odbrambeno-otadžbinskog rata dala ključni doprinos u odbrani našeg naroda, ustavnog poretka i granica Republike Srpske, objavila je Srna.

Lukač je u obraćanju rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova bilo i ostaće čuvar mira u Republici Srpskoj i da neće dozvoliti da ga bilo ko ugrozi.

"Svih ovih godina štitmo Ustav i zakonitost, demokratske principe, brinemo za ličnu bezbjednost građana i njihove imovine, borimo se protiv kriminala i održavamo javni red i mir. Danas smo garant stabilnosti Republike Srpske. Ne možemo i nećemo dozvoliti da iko ugrozi mir i bezbjednost. Spriječićemo bilo koga da na bilo koji način doprinese nestabilnosti", istakao je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Republika Srpska nije nastala voljom velikih sila, nego kao potreba Srba da, ako već ne žive u jednoj državi, čuvaju sebe tamo gdje žive.

Vulin je istakao da Republika Srpska nije nastala zato što su se veliki dogovorili da ona treba da postoji, nego iz potrebe srpskog naroda da ima svoju jedinstvenu čvrstu državotvornu organizaciju, koja će ga zaštiti na prostoru gdje postoji oduvijek.

On je istakao da mu je čast jer je u prilici da bude dio večerašnje svečanosti u Banjaluci, te ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču čestitao značajan jubilej. Lukač je Vulinu uručio i zlatni znak Policije.

Povodom obilježavanja Dana policije i 30 godina MUP-a RS danas je u Zalužanima održana centralna svečanost na kojoj je predstavljeno novo oklopno vozilo "vihor", koje je MUP Republike Srpske razvio sa Tehničkim remontnim zavodom u Bratuncu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE