• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Srpska ima ustavno pravo da slobodno raspolaže svojom imovinom

Autor Nikolina Damjanić

Pitanje nepokretne imovine riješeno je potpisivanjem Dejtonskog sporazuma i nijedna odluka nelegalno postavljenog stranog činovnika ne može promijeniti činjenicu da Srpska ima ustavno i pravo da slobodno raspolaže svojom imovinom, rekao je premojer Vlade Radovan Višković

 Višković o Šmitovoj odluci Izvor: Srna

Povodom odluke takozvanog visokog predstavnika, čiji legitimitet nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, Višković ističe da se radi o brutalnom napadu na legitimno pravo Republike Srpske da donosi i usvaja zakone na svojoj teritoriji.

"Predlaganjem, a poslije toga i usvajanjem Zakona o nepokretnoj imovini, Republika Srpska samo potvrđuje ono što je zapisano u Dejtonu - da je nepokretna imovina na teritoriji Republike Srpske njeno vlasništvo, a ne BiH, na koje se sada nelegalno pokušava prenijeti to pravo", naglasio je Višković.

Premijer Srpske ističe da posljednja odluka nelegalno izabranog i takozvanog visokog predstavnika međunarodne zajednice predstavlja uvertiru u otvoreno miješanje u rad Ustavnog suda BiH, koji je u više navrata do sada pokazao da nije imun na pritiske stranog faktora, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

"Posebna vrsta licemjerja je i u tome što se tvrdi da se, usvajanjem Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske, navodno `narušava pravna bezbjednost i investiciono okruženje`. Naprotiv, upravo se ovakvim, nelegalnim odlukama nelegalno postavljenih stranaca, rastjeruju investitori i uvodi potpuna pravna nestabilnost", zaključio je Višković.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE