• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandar Vučić gradonačelnik Beograda?

Kandidat Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić biće novi gradonačelnik Beograda, saznaje B92.

 Aleksandar Vučić gradonačelnik Beograda? Izvor: MONDO

Prema tim nezvaničnim saznanjima, SRS, "narodnjačka" koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije i Socijalistička partija Srbije postigle su dogovor sa o formiranju gradske vlasti. Dogovor će, kako se navodi, zvanično biti objavljen u četvrtak, na konferenciji za novinare.

Tvrdnje o dogovoru da Vučić bude gradonačelnik stižu iz SRS-a, ali i iz drugih izvora, međutim to u SPS-u nije potvrđeno, navodi B92 na sajtu.

Aleksandar Vučić nije želeo da agenciji Beta potvrdi ni demantuje informaciju da je dogovoreno da on bude gradonačelnik, a da na vlasti u Beogradu bude koalicija radikala, DSS i SPS.

Vučić je samo kratko kazao da će novinari moći da postave sva pitanja na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavnika te tri liste u hotelu "Holidej in" u 14 sati. Prema njegovim rečima, konferencija za novinare počeće u 14 sati. Na konferenciji za novinare govoriće Aleksandar Vučić iz SRS-a, Aleksandar Popović iz DSS-a i Aleksandar Antić iz SPS-a.

Portparol DSS Andreja Mladenović izjavio je Tanjugu da je ta stranka podržala Aleksandra Vučića za gradonačelnika Beograda: "DSS je održala dva kruga konsultacija o konstituisanju vlasti u glavnom gradu i podržala Vučića za gradonačelnika."

Član Predsedništva Demokratske stranke Oliver Dulić izrazio je rezervu povodom stranačkih kalkulacija da će Aleksandar Vučić biti novi gradonačelnik Beograda: "Ne verujem da je to tačno, ne znam što se žuri da se formira gradska vlast pre republičke."

Dulić je Televiziji B92 istakao da bi trebalo sačekati zajedničku konferenciju za novinare SRS, DSS i SPS, da se vidi ko je formirao većinu u Skupštini grada Beograda: "Mislim da je pitanje grada vrlo važno i biće vezano za pitanje sastava buduće vlade i većine u Skupštini Srbije."

Predsednik gradskog odbora DSS Nenad Komatina rekao je Beti da je postignut načelni dogovor o principima rada buduće gradske vlasti, ali da nije bilo reči o budućem gradonačelniku. Kako je rekao, među dogovorenim principima su borba protiv korupcije, ubrazni ravnomerni razvoj grada, javnost u radu gradske vlasti, briga o ugroženim kategorijama i o izgradnji neprofitnih stanova.

Na gradskim izborima većinu od 45 mandata osvojila je lista "Za evropski Beograd", SRS je osvojio 40, koalicija DSS-NS 12, LDP sedam, dok je koalicija stranaka okupljenih oko SPS osvojila šest odborničkih mesta u Skupštini grada. Gradska skupština prema novom Zakonu o glavnom gradu ima 110 odborničkih mesta, tako da je za većinu potrebno 56 mandata.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE