• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željka Cvijanović: Šarović vodi samo u broju nekretnina

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

"U vrijeme predizbornih kampanja svi se smatraju pobjednicima, ali suština je da je narodna volja ta koja definiše ko je pobjednik"

 Željka Cvijanović o protivkandidatima na izborima 2022. Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

Kazala je ovo predsjednica RS Željka Cvijanović u intervjuu za Srpskainfo, gdje je komentarisala protivkandidata za člana Predsjedništva BiH Mirka Šarovića. 

"U vrijeme predizbornih kampanja svi se smatraju pobjednicima, ali suština je da je narodna volja ta koja definiše ko je pobjednik. Sigurna sam da tu apsolutno imam ubjedljivu prednost u odnosu na ostale kandidate i da ću dobiti podršku građana jer su oni navikli na mene, a i ja na njih.

Ima jedna stvar u kojoj definitivno Mirko Šarović prednjači u odnosu na mene, a to je činjenica da on ima šest nekretnina u Srbiji, a ja nijednu izvan Republike Srpske. Tu Šarović jedino ima prednost, dok je u svim drugim segmentima prednost na mojoj strani", kazala je Cvijanović.

Možda će vas zanimati

Dodala je da naš narod pamti Šarovića kao čovjeka koji je obavljao funkcije na nivou BiH, i u potpunosti ignorisao institucije Srpske.

"Sjećam se odlično kako je u parlamentu Srpske, između ostalih, i meni prijetio prstom, iako sam tada bila predsjednik Vlade Republike Srpske. Njega ne interesuju stavovi institucija Srpske i govorio je da će, dok god sjedi u Sarajevu, biti tako. Pa, eto, ne sjedi više u Sarajevu i nije više tako kako je bilo dok je on sjedio, već je drugačije", dodaje.

Prema njenim riječima, onaj ko sjedi u Sarajevu mora da ima čvrstu vezu sa institucijama Srpske jer u ime Republike i sjedi u Sarajevu.

"Onaj ko bude izabran u Predsjedništvo BiH izabran je na teritoriji Srpske, a nije izabran na teritoriji cijele BiH, pa da treba da se umiljava svima naokolo i da bude više miljenik onih drugih nego ovih koji ga ovdje biraju. Šarović pripada politici koja nije ostala da diskutuje u NSRS, a kamoli da glasa o bilo kojem važnom pitanju u Srpskoj.

Godinama imaju sasvim naopak politički pristup, a to je da kad god je u pitanju neka važna tema, oni odu iz NSRS jer ne žele ili ne smiju da se bave važnim političkim pitanjima. Sjećam se da je Šarović jednom napustio NSRS sa svojim poslanicima, a onda otišao da gostuje na jednoj televiziji sa Bakirom Izetbegovićem i da objašnjava šta se to dešava u parlamentu Srpske", istakla je.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dz

Svi ste ist, svi punite svoje dzepove. Bas vas briga sto narod nema od cega da zivi Nemam namjeru glasati ni za koga.Prekriziti liste, pa vi mislite zasto je to tako, jer i narod misli, zasto vodite brigu samo o sebi i svojoj familiji.

MONDO REPORTAŽE