• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik:Incko se ponaša antidejtonski

Predsjednik RS Milorad Dodik prenio je šefici Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Meri En Henesi neslaganje RS sa antidejtonskim ponašanjem Valentina Incka.

 Dodik:Incko se ponaša antidejtonski Izvor: MONDO

Posebno neslaganje RS je u pogledu jučerašnjeg istupa pred Savjetom bezbjednosti UN, gdje je pokušao da obmane cijelu međunarodnu zajednicu.

Ističući da je dosadašnja saradnja sa Savjetom Evrope bila zadovoljavajuća, predsjednik RS Milorad Dodik izrazio je nadu da će uspješna saradnja sa najstarijom evropskom institucijom biti nastavljena.

Predsjednik Dodik je rekao da je RS spremna da se odmah pristupi primjeni odluke Suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić i Finci“, te da se usvoje zakoni o popisu i državnoj pomoći.

"Na sva tri pitanja RS ima aktivan i konstruktivan pristup", rekao je Dodik.

Predsjednik RS je naglasio da RS ostaje privržena doslijednom poštovanju slova Dejtonskog sporazuma, kao i evropskim integracijama BiH, koje ne bi negirale autonomiju Republike Srpske, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Jakov Finci i Dervo Sejdić su kao građani BiH tužili svojevremeno državu BiH jer im je osporeno pravo da se kao Jevrejin i Rom kandiduju za Predsjedništvo BiH i Dom naroda Parlamenta BiH.

Naime, prema Ustavu i izbornom zakonu BiH, pravo da se kandiduju na te visoke državne pozicije imaju samo pripadnici tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE