• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kličković traži milion evra odštete

Bivši premijer RS Gojko Kličković tužiće BiH i tražiti čak milion evra odštete zbog višegodišnjeg neosnovanog držanja u pritvoru.

 Kličković traži milion evra odštete Izvor: MONDO

On je uvjeren da će BiH morati da mu isplati odštetni zahtjev jer ga je Sud BiH oslobodio svih optužbi za ratni zločin u Bosanskoj Krupi.

Da njegov optimizam nije bez pokrića potvrđuju i procjene pravih stručnjaka koji podjećaju da su skoro svi slični slučajevi po pravilu rješavani na štetu BiH i njenih građana koji su iz svojih džepova morali da plaćaju ceh za traljave istrage i ishitrene optužnice u kojima nije bilo dokaza protiv osumnjičenih, navodi "Press RS".

Kličković je rekao da je već angažovao tim iskusnih pravnika iz Austrije koji čekaju da Apelaciono vijeće Suda BiH donese očekivanu odluku i potvrdi oslobađajuću presudu, čime će se steći i formalni uslovi za podnošenje tužbe.

Advokat Dragiša Jokić, koji je u skoro istovjetnom slučaju zastupao nekadašnjeg predsjednika RS Mirka Šarovića, uvjeren je da će BiH morati da plati odštetu, a da je pitanje samo kolika će ta suma da bude.

Kličković je prije četiri godine pritvoren u Beogradu, duže od godine dana je čekao u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, nakon čega je smješeten u pritvorske jedinice Suda BiH i tek poslije još tri godine pritvora oslobođen optužbi.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE