• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srednjobosanski kanton dobio novu Vladu

Skupština Srednjobosanskog kantona izabrala je novu Vladu na čelu sa Tahirom Lendom iz SDA, dosadašnjim načelnikom opštine Travnik.

 Srednjobosanski kanton dobio novu Vladu Izvor: MONDO

Skupština Srednjobosanskog kantona izabrala je novu Vladu na čelu sa Tahirom Lendom iz SDA, dosadašnjim načelnikom opštine Travnik.

U izvršnoj vlasti, koja je izabrana nakon sedam i po mjeseci od opštih izbora, prvi put nema ministara iz HDZ-a BiH.

U Vladi Srednjobosanskog kantona, koja je izabrana sinoć pola časa prije ponoći, nakon devetočasovnog zasjedanja kantonalne Skupštine, devet pozicija pripalo je kandidatima iz SDP-a BiH, SDA, Narodne stranke "Radom za boljitak" i Hrvatske stranke prava.

Slavko Sikirić iz SDP-a izabran je za kantonalnog ministra unutrašnjih poslova, Ivica Davidović iz HSP-a za ministra pravosuđa i uprave, Zdravko Gavranović iz SDP-a za ministra finansija, Sedžad Milanović iz SDA za ministra privrede, Anto Karatanović iz Narodne stranke "Radom za boljitak" za ministra šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede.

Kantonalni ministar zdravstva i socijalne politike je Željko Lončar iz SDA, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Senad Selimović iz SDP-a i ministar prostornog uređenja, obnove i povratka Nijaz Helez iz SDP-a.

Deset poslanika iz HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative zatražilo je zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, što nije prihvaćeno, pa su napustili sjednicu, tvrdeći da je novoizabrana Vlada nelegalna i da je neće priznati.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE