• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Položeni vijenci povodom Dana Voske RS

Na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci položeni vijenci povodom obilježavanja 1, Dana vojske RS i Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH

 Položeni vijenci povodom Dana Voske RS Izvor: MONDO

Predstavnici vlasti Republike Srpske, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i bivši pripadnici Vojske RS položili su danas vijence za poginule borce na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci povodom obilježavanja 12. maja, Dana vojske RS i Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH.

Komandant Trećeg pješadijskog RS puka Rajko Knežević istakao je da se svim poginulim borcima Vojske RS mora odati dužno poštovanje.

"Poštovanje se mora odati i našim invalidima, ali i ljudima koji danas nose ratne traume", rekao je novinarima Knežević nakon polaganja vijenaca.

Predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz ocijenio je da je obilježavanje Dana vojske RS značajno kao i obilježavanje Dana RS.

"Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji srpskog naroda. Vojska RS je jedna od najznačajnijih i najefikasnijih oružanih sila koje je srpski narod ikada imao", rekao je Ćurguz.

On je istakao da još postoji potreba da se političkim sredstvima brani RS od pokušaja urušavanja njene pozicije.

Ćurguz je svim bivšim pripadnicima Vojske RS čestitao Dan VRS.

Vijenci su povodom Dana vojske RS i Trećeg pješadijskog puka RS oružanih snaga BiH položeni i na spomenik žrtvama fašizma, spomen kosturnicu na Novom groblju i spomenik 12 beba.

Polaganju vijenaca prisustvovali su predstavnici predsjednika Republike Srpske, Vlade Republike Srpske, Narodne skupštine RS, Boračka organizacija RS, Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i bivši pripadnici VRS.

U Banjaluci je će večeras u 20.00 časova povodom Dana vojske RS i Trećeg pješadijskog puka RS oružanih snaga BiH biti održana i svečana akademija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE