• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokiću jednomjesečni pritvor

Zoranu Jokiću (42) iz Zvornika Sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor nakon što je izručen iz Hrvatske.

 Jokiću jednomjesečni pritvor Izvor: MONDO

Jokić je uhapšen prije dva mjeseca na graničnom prelazu između Slovenije i Hrvatske, na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisala BiH zbog njegovog učešća u organizovanoj krađi atomobila i falsifikovanju dokumenata.

Kriminalna grupa kojoj je pripadao Jokić razbijena je u policijskoj akciji kodnog naziva "Kamen" u januaru i on je od tada bio u bjekstvu.

Jokić je osumnjičen, između ostalog, da je na području Zvornika i Bijeljine vršio falsifikovanje dokumentacije te prodaju ukradenih motornih vozila licima u BiH i Srbiji, a koja su najčešće drugi pripadnici organizovane kriminalne grupe ranije ukrali na području Sarajeva i Mostara.

Tužilaštvo BiH je u januaru sa službenicima više policijskih agencija provelo obimnu združenu akciju kodnog naziva "Kamen", tokom koje je uhapšeno više lica osumnjičenih da pripadaju auto-mafiji, te je pronađeno više desetina ukradenih skupocjenih automobila.

Sud BiH utvrdio je da postoji osnovana sumnja da je Jokić počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje, prikrivanje, produženo krivično djelo falsifikovanje isprava i produženo krivično djelo pomaganje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE