• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eštonova sutra u Banjaluci

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton doputovaće u petak u Banjaluku, gdje će se sastati sa predsjednikom RS Dodikom.

 Eštonova sutra u Banjaluci Izvor: MONDO

Ovo je večeras potvrđeno iz Evropske komisije.

Eštonova će prethodno sutra otputovati u Sarajevo gdje će se susresti sa članovima Predsjedništva BiH, kao i sa liderima SDP- a Zlatkom Lagumdžijom i SDA Sulejmanom Tihićem.

U saopštenju iz kancelarije Ketrin Ešton u kome se najavljuje njena sutrašnja posjeta BiH navodi se da EU potvrđuje predanost evropskoj perspektivi BiH i da želi da BiH napreduje na tom putu "sa vladama na svim nivoima i sa funkcionalnim institucijama na svim nivoima, posebno na državnom".

"Želimo aktivnost u rješavanju vanrednih pitanja i u reformama. Spremni smo pomoći BiH da se pomakne naprijed", navodi se u saopštenju.

Posjeta Eštonove BiH planirana je odavno, ali je odluka o tome donesena tek danas.

Predsjednik Srpske juče i danas bio je u kontaktu sa funkcionerom EU Miroslavom Lajčakom, a tema razgovora bila je referendum u RS, saznaje Srna od izvora u Briselu.

Mediji u Republici Srpskoj krajem prošle nedjelje javili su da Eštonova dolazi u Banjaluku da bi bilo pronađeno rješenje po kome nijedna strana ne bi bila poražena u situaciji nastaloj povodom odluke Srpske da raspiše referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Pravni eksperti EU trebalo bi da urade reformu pravnog sistema BiH, što je bio jedan od zahtjeva predsjednika Srpske Milorada Dodika.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE