• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS će tražiti od Incka izvještaj o radu

Ministar pravde RS Džerard Selman rekao je da će RS tražiti od visokog predstavnika Valentina Incka da podnese izvještaj o svom radu.

 RS će tražiti od Incka izvještaj o radu Izvor: MONDO

RS će tražiti od Incka da analizira svoj govor u Savjetu bezbjednosti UN i tačno kaže gdje je to Srpska narušila Dejton.

"Dejton i Ustav BiH daju nam pravo da od visokog predstavnika u BiH zatražimo da nam podnese izvještaj o svom radu, što ćemo i učiniti", rekao je Selman.

On je rekao da u Vladi RS smatraju da Incko nije dobio podršku Savjeta bezbjednosti. "Očigledno je da ga podržavaju pojedine zemlje, ali on je svoj izvještaj podnosio Savjetu bezbjednosti UN, koji se nije izjašnjavao o njemu, što govori da i nema podršku tog organa", rekao je Selman za "Glas Srpske".

Selman je dodao da je činjenica da SAD, Velika Britanija i Njemačka prihvataju Inckov rad, ali je isto tako činjenica da je riječ o zemljama koje su direktno u vezi sa reformom pravosuđa i treba da prihvate činjenicu da njihove ulazne informacije ne odgovaraju stvarnom stanju na terenu.

Ministar pravde RS smatra da će to shvatiti na vrijeme i da se tek sad radi analiza Inckovog izvještaja, jer je poslije njega otišlo i pismo predsjednika RS Milorad Dodika.

"Poslije, kada su uvidjeli da predsjednikov izvještaj odražava stvarno stanje na terenu, onda su potrčali da što prije i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović dostavi svoje pismo, što je u diplomatiji neprimjereno", dodao je Selman.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE