• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HDZ 1990 ponovo predložio Rimca za mandatara

Nediljko Rimac iz Livna, premijer Livanjskog kantona u prethodnom mandatu, odlukom Kantonalnog odbora HDZ-a 1990, ponovo je predložen za mandatara kantonalne Vlade.

 HDZ 1990 ponovo predložio Rimca za mandatara Izvor: MONDO

U obrazloženju prijedloga HDZ 1990 navodi se da Rimac može da preduzima sve radnje kako bi obezbijedio parlamentarnu većinu u kantonalnoj Skupštini za izbor predsjednika i članova nove kantonalne Vlade.

Kantonalni odbor HDZ-a 1990 podsjeća da Vlada koju je u prethodnom mandatu vodio Rimac za sve četiri godine imala pozitivno revizorsko mišljenje, da nije napravila budžetski deficit, te da je bila prva koja je potpisala sve kolektivne ugovore sa sindikatima prosvjete, zdravstva i policije.

Iz Kantonalnog odbora HDZ-a 1990 navode da je Rimac predložen za mandatara u skladu sa dogovorom između HDZ 1990 i HDZ BiH da u jednom od četiri kantona sa hrvatskom većinom HDZ 1990 bira predsjednika Vlade. "S obzirom da je u tri kantona već izabran ili predložen mandatar iz HDZ-a BiH, ostao je samo Livanjski kanton u kojem mandatara Vlade može predložiti HDZ 1990", navodi se u saopštenju.

Kad je riječ o HDZ-u BiH, za mandatara vlade Livanjskog kantona ova stranka predložila je Stipu Pelivana. HDZ BiH u novom sazivu kantonalne Skupštine ima sedam delegata, HDZ 1990 četiri, a za izbor mandatara i budućeg premijera potrebno je 17 glasova.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE