• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNV traži "nacionalnu" vladu što pre

Predstavnici SNV severnog Kosova pozvali su stranke u Srbiji da što hitnije formiraju novu vladu.

 SNV traži "nacionalnu" vladu što pre Izvor: MONDO

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća (SNV) severnog Kosova pozvali su stranke u Srbiji da, "radi očuvanja interesa Srba na Kosovu i Metohiji", što hitnije formiraju novu vladu.

Predsednik SNV severnog Kosova Milan Ivanović izjavio je, na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici, da su se Srbi sa Kosmeta na proteklim izborima jasno opredelili za nacionalnu i državotvornu opciju, kojoj je prioritet očuvanje i borba za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.

"Potrebno je da se vlada formira što pre. Ne sme biti odugovlačenja i predsednik DS Boris Tadić treba da prestane sa prolongiranjem predviđenog roka. I zbog Kosova i Metohije, vlada mora da se konstituiše što pre, da bismo na pravi način štitili naše nacionalne i državne interese", kazao je Ivanović.

Predsednik zajednice srpskih opština i naselja Kosova i Metohije Marko Jakšić kazao je da će srpski narod "propasti i nestati sa prostora Kosmeta ukoliko predsednik DS Boris Tadić formira buduću vladu".

"U slučaju da se čak desi da Tadić formira vladu, ono što svi sigurno znamo jeste da će srpska populacija odavde da ‘iscuri’. Ono šsto je sigurno, jeste da bi tada Srbi propali i nestali sa ovih prostora", kazao je on.

Jakšić je naglasio da stav UNMIK-a po pitanju rezultata lokalnih izbora na Kosmetu nije obavezujući za Srbe u pokrajini.

"Predstavnici UNMIK-a će morati da vode računa o izbornoj, demokratskoj volji Srba na ovom prostoru i da vode računa o pravim demokratskim predstavnicima koje je narod izabrao. I nikakvi ‘albanski Srbi’ po meri zapada ne mogu da nadoknade ono što je istinito, demokratsko i pravno, a to je da su na ovim izborima Srbi dobili svoje validne i legalne predstavnike", rekao je Jakšić.

Predstavnici SNV najavili su da će se svim legitimnim sredstvima boriti za uspostavljanje ustavnog poretka protiv onih koji bi, kako su kazali, prekršili Ustav države Srbije.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE